Kinderoppasdienst

Als je er als ouder eens even tussenuit wil, een verplichting moet nakomen, een boodschap doen, … dan kan je beroep doen op onze kinderoppasdienst.

Wie?
Onze kinderoppassers zijn meestal studerende jongeren en dus geen personeelsleden van de Gezinsbond. Zij hebben allemaal een dagje stage gelopen in een crèche en volgen jaarlijks een opleiding (bv EHBO).

Verzekering
Oppasprestaties aangevraagd via Gezinsbond zijn steeds verzekerd. Er is een verzekering afgesloten die binnen de grenzen en modaliteiten van de polis volgende risico’s dekt: de burgerlijke aansprakelijkheid van de oppas en de kinderen en lichamelijke en materiële schade door de oppas geleden tijdens en op weg naar en van de prestatie t.g.v. een ongeval.

Voor iedereen?
Om gebruik te maken van de kinderoppasdienst moet je lid zijn van de Gezinsbond (neem contact met ons ledenonthaal als je nog geen lid bent) en beschikken over een digitaal gebruikersprofiel. Heb je nog geen gebruikersprofiel? Maak een gebruikersprofiel aan op ‘Mijn Gezinsbond’ via gezinsbond.be. Valideer onmiddellijk je mailadres, want de ontvangen link is slechts 4 uur geldig. Je ontvangt via email je paswoord. Als je de eerste keer inlogt op ‘Mijn Gezinsbond’, vragen we dat je je gezinsgegevens even controleert. Dit instructiefilmpje helpt je bij het maken van je gebruikersprofiel.

Werkwijze
Sinds december 2018 gebeurt de coördinatie van de kinderoppasdienst van de Gezinsbond Lier digitaal via de webtoepassing www.kinderoppasdienst.be. Via dat platform vinden gezinnen en oppassers elkaar voortaan. Aanvragen gebeuren dus niet meer via mail! Een kinderoppas vraag je aan door volgende stappen te doorlopen.

Stap 1. Log in op kinderoppasdienst.be met je gebruikersnaam of gevalideerd e-mailadres. Meld je aan bij de afdeling KOD Lier. Personaliseer je gezinsprofiel met de gegevens van je gezin, je kinderen, oppasadres(sen) en overzicht van de oppassers die reeds bij jou geweest zijn. Ook ik als coördinator kan je vertrouwde oppassers aan je profiel toevoegen. Je kunt, indien gewenst, zelf oppassers blokkeren en deblokkeren.

Stap 2. Na registratie, dient je aanmelding te worden gevalideerd door één van de coördinatoren. Hiervan krijg je een bevestigingsmail.

Stap 3. Om een aanvraag voor oppas te kunnen uitsturen, heb je credits nodig. Die koop je aan in de webtoepassing. Je gebruikt 1 credit per oppasbeurt als vaste kost voor de verzekering en werking van onze dienst.

Stap 4. Stel je aanvraag voor oppas op. Je kunt je aanvraag sturen naar één, meerdere, je gekende of alle oppassers. Krijg je geen reactie dan kun je de oproep uitbreiden naar een grotere groep oppassers.

  • Je kunt een opdracht, na bevestiging van de oppasser, toewijzen aan die oppasser.
  • Je kunt een aanvraag aanpassen (bv. een later uur opgeven).
  • Wordt een afspraak door jou of een oppas geannuleerd, dan kun je deze aanvraag met één muisklik opnieuw indienen.

Stap 5. De ouders betalen de vergoeding rechtstreeks cash aan de oppasser. De tarieven zijn 5 euro/uur en 25 euro per overnachting (van 22 tot 8 uur + ontbijt), met 10 euro minimumprestatie (minder dan 2 uur). Voor feestdagen gelden andere tarieven.

Dit instructiefilmpje helpt je bij het aanvragen van een oppas. Antwoorden op veelgestelde vragen vind je op de website.

Hoe word ik een oppasser voor Gezinsbond Lier?

Zorg en speel je graag met kinderen? Wil je graag babysitten bij mensen thuis in de buurt en wat zakgeld verdienen? Ben je 15 jaar of ouder? Registreer dan online via de webtoepassing of neem dan contact op met onze coördinatoren van de kinderoppasdienst via email . We nodigen je dan uit voor een gesprek en overlopen alle afspraken – rekening houdend met de geldende Corona-maatregelen. Let wel: je ouders moeten akkoord gaan met je inschrijving als je jonger bent dan 18 jaar. We maken dan een afspraak om een korte stage te lopen (halve of volledige dag) in een kinderdagverblijf, indien dit mogelijk is volgens de geldende Corona-maatregelen. Als de registratie wordt aanvaard, krijg je aanvragen voor oppas binnen in je mailbox.

Eén maal per maand houden we een vast infomoment voor de nieuwe babysitters. Geïnteresseerd? Schrijf je dan even in via mail bij Kerstin (babysit@gezinsbondlier.be of kerstin@gezinsbondlier.be). De volgende infomomenten zijn (telkens om 20u00):

  • (volgende data volgen snel)

Heb je vragen of opmerkingen, dan kan je onze coördinatoren Karen Wuyts en Kerstin Peeters bereiken via email. Heb je geen of beperkte toegang tot het internet, contacteer ons dan via telefoon op 0487 61 31 68 (di & do van 19 tot 21u; indien niet bereikbaar, spreek een boodschap in).